Cv-onderhoud Almelo

CV ketel


De centrale verwarming ook wel een verwarmingssysteem, waarbij de warmte die nodig is voor de verwarming van de ruimte binnen een gebouw. Centrale verwarming ontstaat met behulp van een warmte overbrengend hulpmiddel zoals stoom, water of lucht wordt overgezet naar deze ruimtes. Huizen worden voornamelijk centraal verwarmd. Het blijkt dat dit de meest gebruikte en de meest voordelige manier is om een huis overgroot te verwarmen. Het meest bekend is het systeem waarbij radiateurs zijn opgesteld in de te verwarmen ruimtes. Ze worden voorzien van opgewarmd water dat via een leidingstelsel vanuit een centrale verwarmingsketel, stadsverwarming of warmtepomp wordt aangevoerd. Bij een ander systeem wordt warme lucht via een kanalenstelsel rechtstreeks in de vertrekken geblazen.Keurmerk


Vandaag de dag behoort de centrale verwarming tot de standaard uitrusting van een woning in Nederland. Ook de huizen in Almelo zijn vrijwel standaard voorzien van een verwarmingsketel. Vaak zijn dit wat oudere modellen, die regelmatig kapot gaan, storing vertonen, of een reparatie nodig hebben. Elke verwarmingsmonteur uit Almelo die aangesloten is , is een volledig gediplomeerde en beschikt over jarenlange ervaring. Hiermee bent u er van verzekerd dat wanneer uw cv-ketel kapot gaat, het probleem snel verholpen is. Een verwarmingsmonteur kan u bij verschillende zaken helpen zoals: de controle van beveiligingen, de reparatie van lekkages, het reinigen van de warmtewisselaar en het nakijken van het expansievat. Dit is eenvoudig te regelen via een onderhoudscontract. Daarnaast kunt u bij de dichtstbijzijnde monteur bij u in de buurt ook terecht voor:


CV-ketels hebben vaak een Gaskeur: een sticker die onder andere vermeldt of het toestel een HR-ketel is en wat de comfortwaarde is als het toestel voor verwarming van water is bedoeld.


Gaskeur is een kwaliteitskeurmerk. Hierdoor kunnen ketels onderling beter worden vergeleken. De gaskeurmerken geven garanties over energiezuinigheid, comfort, schone verbranding en aansluitmogelijkheden op zonneboilers. Er zijn diverse soorten Gaskeuren: gaskeur-CW, HRww, Gaskeur SV en Gaskeur NZ. De stichting Kiwa NV (voorheen stichting Energie Prestatiekeur) bezit het Gaskeur-kenmerk.


Verklaringen


Verder is het zo dat er gelijkwaardigheid verklaringen staan vermeld op de site van de Isso. Deze certificaten geven inzicht in de technische prestaties van de ketel per fabrikant. In de databank staan alleen verklaringen van producten/systemen die door het College verklaringen zijn gecontroleerd en vervolgens zijn goedgekeurd. Deze databank is bedoeld voor de Energieprestatiemethode voor nieuwbouw en bestaande bouw. In de databank vindt u dus goedgekeurde verklaringen die als toepassingsgebied de NEN 5128, NEN 2916, NEN 7120, ISSO-publicatie 82.1 en/of ISSO-publicatie 75.1 hebben.Onderhoud


Als de installatie goed is uitgevoerd, dan moet u ervoor zorgen dat de conditie van uw cv-ketel maximaal blijft door een regelmatig onderhoud van het systeem. Hiermee voorkomt u dat het systeem kapot gaat, of in storing raakt. Zo bespaart u kosten van een reparatie of zelfs het vervangen van de cv-ketel. Hoewel u zelf enkele onderhoudswerkzaamheden kunt uitvoeren, denk hierbij aan het ontluchten, of bijvullen van de installatie heeft u bij de grote werkzaamheden qua onderhoud een ervaren verwarmingsmonteur nodig. Met een onderhoudscontract bent u er van verzekerd dat het onderhoud jaarlijks wordt uitgevoerd. Bovendien behoudt u met het afsluiten van een onderhoudscontract de fabrieksgarantie op uw verwarming.