CV-onderhoud Almelo Isolatie

Cv onderhoud

Een centraleverwarmingsketel die ook wel een cv-ketel word genoemd. De cv-ketel is een onderdeel van de centraleverwarmingsinstallatie , De CV ketel zorgt voor warm water. Een CV ketel werkt me aardgas en stookolie en wordt verhit met een brander. Het onderhouden kan je eventueel ook door een monteur laten doen.


Zelf onderhouden

Na een x aantal jaren houdt u CV ketel ermee op. Dit heeft gewoon te maken met de technische levensduur van uw CV ketel. Bij anderen problemen met uw CV-ketel is het vaak mogelijk om dit probleem zelf op te lossen. U kunt op deze site tips vinden voor het onderhouden van uw cv-ketel bij verschillende soorten storingen.CV ketel schoonmaken

Thuis kunt u de installatieverwarming schoonmaken met een vochtig doekje , het is afgeraden om meer dan dit te doen. Als u aan het schoonmaken bent kunt u het best gebruik maken van schoon kraanwater of een standaard reinigingsmiddel. Als u zorg dat u de binnenzijde van de CV ketel goed schoonhoud is dit beter voor het functioneren van u monteur.


CV installatie bijvullen

Bijvullen van de installatie is een groot onderdeel van de onderhoud. Want wanneer jou CV-ketel niet genoeg waterdruk heeft werk deze niet zoals hij hoort te werken. De waterdruk moet minimaal 1.5 bar zijn. Hieronder is een stappenplan voor het bijvullen van uw CV-ketel:


 • Draai de kamerthermostaat naar beneden.
 • Wacht tot de ketelthermostaat onder de 40 graden staat.
 • Haal de ketel van de stroom.
 • Verbindt een vulslang aan de waterkraan.
 • Vul de slang tot hier geen lucht meer bij kan.
 • Sluit de waterkraan.
 • Sluit de vulslang vervolgens aan op de vulkraan.
 • Open de waterkraan.
 • Draai de vulkraan een kwartslag open.
 • Bij een druk van 1.5 tot 2.0 bar kunnen beide kranen weer dicht.
 • Ontlucht de radiatoren.
 • Vul eventueel weer bij.
 • Steek de stekker in het stopcontact.
 • Zet de thermostaat weer omhoog.


Waarom is het verstandig als u isoleert?

Als u op zoek bent naar een isolatiebedrijf in de regio Amstelveen, dan kunt u zeker uw specialist bereiken. Het is fijn wanneer elk huis voldoende isolatiemateriaal aangebracht krijgt. Tegenwoordig is het erg belangrijk dat huizen goed geïsoleerd worden. In de zomer wilt u het natuurlijk niet te warm krijgen. Ook in de winter wilt u uw verblijf zo warm mogelijk houden. Dit kan zeker met behulp van goed isolatiemateriaal. Het is verstandig dat u uw huis zo goed mogelijk laat isoleren. Wanneer u naar een aantal jaar merkt dat u goed isoleerde, zal u zien dat uw budget inmiddels terugverdiend is. Isolatiemateriaal is helaas erg duur, maar het is het absoluut waard. Ook de waarde van uw huis kan mogelijk stijgen wanneer u gebruik maakt van een goede kwaliteit aan isolatiemateriaal. Zonder isolatiemateriaal verdwijnt de warmte via de vloer of het dak. Ook een ander deel van de warmte verdwijnt via het raam of de gevel. Het is mogelijk dat de bouwvakkers tijdens de bouw van uw huis al isolatiemateriaal hebben aangebracht.


Waar kunt op rekenen wat betreft specialisaties?

In de regio Amstelveen focussen onze specialisten zich op vloerisolaties, spouwmuurisolaties, nieuwbouwisolaties en dakisolatie. Verder zijn onze specialisten erg gedreven in hun vak. Uiteraard volgen zij ook cursussen op het gebied van isolatiemateriaal. Het aanbrengen van isolatiemateriaal is erg moeilijk, waardoor de kans groot is dat u het zelf verpest. U kunt het werk beter overlaten aan de professionals. De specialisten zullen te allen tijde secuur te werk gaan. Daarbij bieden de specialisten in Amstelveen een goede en snelle service. Ook particulieren en bedrijven kunnen bij ons terecht. Onze specialisten geven een zo’n precies mogelijk advies, zodat wij u tevreden kunnen houden.