Cv-ketel kopen

Woont u in Almelo en gaat u een nieuwe cv-ketel kopen en wilt u zeker weten dat u er weer jaren lekker warm bij zit, dat de ketel veilig is, past bij Almelo, uw leefstijl en dat de cv-ketel u het beste rendement gaat opleveren zodat u gaat besparen op de stookkosten? Dan heeft u 5 keuzes te maken om te komen tot de best passende cv-ketel in Almelo voor uw woonsituatie.


1. Solo cv-ketel of combiketel


Een combiketel is in Nederland veruit het populairste. Wat het verschil is? Een solo cv-ketel wekt warmte op voor enkel de centrale verwarming. Voor warm kraanwater is een losse boiler of geiser nodig. U kunt ook voor een combiketelkiezen. de naam zegt het al, de combiketel is 1 systeem dat zowel de warmte voor de centrale verwarming regelt als ervoor zorgt dat er warm water uit uw kraan stroomt. De combiketel neemt daardoor minder ruimte in beslag en is voordeliger in aanschaf omdat u maar 1 systeem hoeft te kopen in plaats van 2. Om te bepalen of een combiketel bij u mogelijk is, kijkt u naar de afstand tussen de plek waar de ketel komt te hangen en de warmwaterkranen in huis. Is er meer dan 10 meter aan leidingen nodig om van de combiketel naar een warmwaterkraan te komen, dan leidt dit tot teveel warmteverlies en is het kopen van een nieuwe solo cv-ketel met een losse boiler of geiser voor u een betere oplossing.


Als u een nieuwe cv-ketel wilt aanschaffen, wacht daar dan niet te lang mee. Het is noodzakelijk dat u een goed functionerende cv-ketel in huis hebt. Kiest u voor een hr-ketel, dan bespaart u ongeveer 250 a 300 euro. Een nieuwe cv-ketel kost wat meer bij aanschaf, maar het is het uiteindelijk wel waard. U verdient de cv-ketel op het gegeven moment terug. Ook bij de installatie moet u de kosten voor een cv-ketel betalen. U kunt ook offertes met korting codes inleveringen bij uw desbetreffende bedrijf waar u de cv-ketel aanschaft.2. Soort cv-ketel


Grote kans dat de conventionele rendement ketel (cr-ketel) nog bij u thuis in Almelo hangt. De cr-ketel wordt in Nederland niet meer verkocht, dit type ketel behaalt namelijk maar een rendement van 80% waardoor 20% aan warmte verloren gaat. De hr-ketel daarentegen heeft een rendement van 100%. Dit is dan ook de meest verkochte cv-ketel in Almelo.


3. Open of gesloten cv-ketel


Gaat u een hr-ketel kopen dan kunt u dit kopje overslaan, die heeft namelijk altijd een gesloten kast. Kiest u voor een vr-ketel, dan kopen de meeste mensen in Almelo een gesloten cv-ketel. Waarom?


  • Gesloten cv-ketel: Voor de verbranding van gas is lucht nodig. Kiest u voor een gesloten cv-ketel, dan wordt deze lucht van buiten uw woning gehaald. Hangt uw cv-ketel op zolder en heeft u daar ook een slaapkamer dan is een gesloten cv-ketel de meest veilige optie. Ook wanneer u een goed geïsoleerd huis heeft.
  • Open cv-ketel: Bij een open cv-ketel wordt de lucht voor ventilatie uit de ruimte waar de nieuwe cv-ketel komt te hangen gehaald. Hierdoor is extra ventilatie noodzakelijk en is het dus aan te raden om de ketel op een plek te hangen waar niet echt geleefd wordt.

4. Juiste Comfort Waarde (CW-label)


Wilt u genieten van een warme douche terwijl een ander gezinslid in Almelo beneden tegelijkertijd warm water pakt voor de afwas? Of wacht u wel even tot het warm water voor de vaat is gepakt en gaat u dan douchen? Dit is bepalend voor welke Comfort Waarde (CW) u dient te kiezen als u een nieuwe cv-ketel gaat kopen. Kiest u voor scenario 1, dan dient u minimaal te kiezen voor CW 5 of CW 6 zodat u niet onder een koude douche komt te staan. Vindt u wachten in Almelo niet zo erg, bent u op zoek naar een goedkope cv-ketel en kiest u voor scenario 2, dan volstaat een cv-ketel met CW 3 of CW 4.5. Juiste vermogen cv-ketel


Hoe hoog het vermogen is van uw nieuwe cv-ketel wordt aangeduid in kW (kiloWatt). Hoeveel vermogen uw nieuwe cv-ketel nodig heeft is afhankelijk van:


  • CW-waarde
  • verwarmingsgebruik
  • type woning
  • grootte van de woning
  • mate van isolatie

Heeft u een vrijstaand huis in Almelo dan verliest u bijvoorbeeld meer warmte dan wanneer u in een tussenwoning woont. U kunt ruw berekenen hoeveel vermogen uw nieuwe cv-ketel nodigt heeft voor het meeste wooncomfort. De berekening is als volgt: gewenste temperatuur in huis x de grootte van de woning in m3 x 3,86 = vermogen van de cv-ketel in kW. Voorbeeld: u heeft een woning in Almelo van 400 m3 en wilt dat het in alle ruimtes 20 graden is. De formule is dan: 20 x 400 x 3,86 = 30,9 kW. Nu is 20 graden in alle ruimtes in huis vaak niet nodig. Een lekker warme woonkamer is belangrijker dan dat de slaapkamer constant op een hoge temperatuur wordt verwarmt. Bereken daarom de benodigde kW per ruimte in huis en tel de uitkomsten bij elkaar op. Heeft u een goed geïsoleerde woning in Almelo? Dan heeft u minder vermogen nodig, u kunt er dan nog 15% kW vanaf halen.